“Du ved måske ikke, at Facebook…

Har du set en af nedenstående tekster, eller noget som minder om det? Så er det en and. Læs mere forneden.

Du ved måske ikke, at Facebook har ændret sine retningslinjer for konfiguration igen. Takket være den nye “Graphic app”, kan en hvilken som helst person på Facebook, hvor som helst i verden se vores billeder, vores “Synes godt om” og vores “kommentarer”. I løbet af de næste to uger vil jeg skrive denne meddelelse og jeg beder jer om at gøre følgende og kommentere “Gjort”. De af mine venner, som ikke vil opretholde min information privat, vil blive fjernet fra min liste over venner, fordi jeg vil have at den information jeg deler med jer, mine venner, skal forblive blandt mine venner og ikke være tilgængelig for hele verden. Jeg ønsker at kunne opslå billeder af mine venner og familie, uden at fremmede skal kunne se hvad der sker, når du vælger “Synes godt om” eller “kommentar”.
Desværre kan vi ikke ændre denne konfiguration, fordi Facebook har gjort det sådan.
Så vær så venlig at placere markøren over mit billedet som vises i denne boks (uden at klikke) og et vindue vil åbnes. Nu flytter du markøren til ordet “Venner”, igen uden at klikke og derefter på “Indstillinger”. Fjern hakket på “Begivenheder i livet” og “Kommentarer og Synes godt om”. På denne måde vil min aktivitet med min familie og venner ikke længere blive offentliggjort. Nu kopierer du denne tekste til din egen væg (ikke “dele” det!). Når jeg ser det opslået på din siden, vil jeg fjerne mærkningen hos dig.

facebook-venne-indstillingerIndstillingerne er i virkeligheden til at kunne bruges til, hvis nogle af dine venner poster noget DU ikke vil se. Måske kan du ikke fjerne vennen som ven helt og aldeles, men måske ønsker du heller ikke se hvad personen putter på facebook af status opdateringer, kommentarer, billeder og så videre.

Hvis alle dine venner fulgte anvisningerne, ville ingen af dine venner se hvad du kommentere, “synes godt om”, og dine billeder, og hvad er så ideen med facebook? Så kan du lige så godt lade være med at bruge facebook.

 

Skjul hvad nogen ikke må se

Hvis du ønsker at skjule eller bestemme hvem der kan se dine status opdateringer, så i tekstfeltet hvor du skriver din tekst er der et lille tandhjul. Når du klikker på den, kommer der en liste frem som viser hvem der kan se det du skriver.

facebook-opdateringer-visning

“Offentligt” betyder at alle og en hver, også dem som ikke er venner med dig. “Venner” betyder at dine venner kan se hvad du skriver. “Brugerdefineret” betyder at du kan vælge at alle dine venner på nær nogle få kan se hvad du skriver.

Her er det er vigtigt at huske, at uanset hvilken af disse indstillinger du vælger (på nær “Kun mig”), så hvis en af dine venner kommentere, så kan denne vens venner også se dit skriv. Har du valgt “Offentligt” kan de også kommentere på dit skriv, det kan de ikke ved “Venner”.

Så den gyldne regel med aldrig at skrive eller lægge noget på internettet, som andre ikke må se, gælder stadig.

Hvad så hvis jeg allerede har fulgt anvisningerne?

Så kan du søge efter de venner, hvor du har fulgt anvisningerne, i boksen øverst. Når du har fundet en, klikker du på denne ven, og kommer ind på dennes væg. Her kan du genfinde “Venner” boksen, som ligner det øverste billede, og her kan du sætte flueben igen, ud for dem du fjernede i første omgang.

 

Kunne du bruge disse tip? Del det gerne med din venner. 

 

Anden eksempler på teksten:

Hej FB venner: Jeg ønsker at forblive privat forbundet med dig. Når jeg sender billeder af min familie, ønsker jeg ikke, at fremmede kan se det! Men med de seneste ændringer i FB, kan alle nu se aktiviteterne i enhver væg. Det sker, når vores venner Liker eller poster en kommentar. Desværre kan vi ikke ændre denne indstilling selv, fordi Facebook har konfigureret det på denne måde. PLEASE placér musen over mit navn ovenfor (KLIK IKKE), et vindue fremkommer, bevæg nu musen hen på “Venner” (KLIK IKKE), åben “Indstillinger” ved at klikke – en liste kommer frem. FJERN FLUEBEN ved “KOMMENTARER & LIKE” og også ved “BILLEDER”. Ved at gøre dette, vil min aktivitet blandt mine venner og familie ikke længere blive offentlige. Kopiér og indsæt dette på din væg. Når jeg ser dette lagt ud på din side vil jeg gøre det samme.