Dag 2: Blomster opgave

Jeg skiftede mening, jeg ville alligevel ikke prøve at bygge nogle af de andre robotter, det var nok bare at kigge på hvordan de blev samlet og programmeret. Så i stedet kastede jeg mig over en af opgaverne, nemlig “Blomster opgaven”. Det er hvad jeg kalder den, DTU kalder den “Borddækning” men pyt..

Den går ud på at der er to potteplanter, en i rød potte og en i sort potte. Den ene skal skubbes af bordet, den anden skal ikke. Eller det vil sige, jeg var inde for at se om det var den røde eller sorte som skulle af bordet, men nu ser det ud til at begge skal skubbes af.. Måske det er noget de har ændret siden sidst.. Jeg fast holdt dog lige min opfattelse af opgaven, for nu.

Desværre havde jeg så ikke to potter, så jeg fandt en blå potte og en hvid skumgummi klods. Og efter en ansen og massen, så kom dette program ud:

 Og her er en video med resultatet. Den blå må den ikke skubbe, mens den hvide bare skal væk.

Den er naturligvis ikke helt færdig. Der mangler opkørelsen op bordet og ned kørelsen af bordet. Desværre er det så her jeg kommer til at mangle en sensor, men mindre jeg kan finde på noget smart med at bruge en motor til at dreje farve sensoren.. Men så bruger jeg en motor på det.. Som jeg måske skal bruge til noget andet.. Som at gå på trapper f.eks..